© 2020 Algarve Holiday House
logo

Het huis

Hoe kom je op de top van de wereld?

Het ruime natuurhuisje (135m2) ligt bovenop een heuvel omzoomd door allerlei bomen. Vanwege de ligging aan de rand van het dorp heerst er een serene stilte. De rust wordt wel doorbroken door o.a. de geluiden van diverse vogels en insecten die afkomen op de planten in de tuin. Het huisje heeft een grote keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een gezellige huiskamer met schouw. Als je op tijd opstaat, kun je -al genietend van je ontbijt- vanuit de eetkamer de zon prachtig op zien komen. De lichte, ruime eetkamer biedt mooi uitzicht op de tuin en heuvels aan de overkant van de vallei. In de hoek van de tuin is er een heerlijk zwembadje (niet verwarmd, behalve dan door de zon) met een milieuvriendelijk zoutwaterreinigingssysteem. Pas verderop in de middag geven de hoge bomen van de buren wat schaduw maar voor die tijd straalt de zon continu op het zwembad dus neem vooral ook maatregelen tegen verbranden. Naast de diverse kleurrijke planten bevat de tuin ook fruitbomen, zoals mandarijnen-, citroen- en sinaasappelbomen. De bijna 950 m2 grote tuin wordt op biologische wijze onderhouden. Vanaf het overkapte tuinterras heb je ook uitzicht op het gebied achter de villa. Aan de grote tafel van het terras kan je kiezen voor de schaduw en wat koelte om te genieten van een boek of evt. lekker buiten te eten.

Naast het huis staat een authentieke oude molen waarvan helaas de wieken zijn ontmanteld. Leuk om te weten dat die vijf meter hoge molen (een stuk kleiner dan wat we in Nederland zijn gewend) ooit op die heuvel heeft gefunctioneerd. Hoewel er sindsdien wat bomen zijn aangeplant, kun je ook in de zomer toch regelmatig genieten van een briesje dat (meestal rond een uur of zeven) ’s avonds opsteekt. In de hoek van de tuin is een parkeerplaats gemaakt waar een aantal bomen zorgen voor wat schaduw.

Voorzieningen / Faciliteiten en regels van het huisje.

Gebruik van alle apparatuur in de keuken, zoals koelkast, waterkoker, broodrooster.
De warmwater voorziening (douches) en koken gebeurt op gas(flessen). Er is airco op de grootste slaapkamer nr 1. Het water uit de kraan is drinkbaar en wordt vanuit een bron (onder het huis) opgepompt en is deels hemelwater.
De pelletkachel kan worden gebruikt. Evt. pellets zijn verkrijgbaar in de Intermarche supermarkt.
In de entreehal staan stoeltjes die gebruikt kunnen worden op het tuinterras en bij het zwembad.

Huisregels

Afval/Vuilniszakken die vol zijn, dienen beneden aan het begin van het pad in de vuilcontainers te worden gedaan.

Het is verboden te roken in het huis. Honden zijn ook niet toegestaan.